Warto zajrzeć choćby z ciekawości... u mnie skończyło się odcięciem EGR'a i skończyły się problemy...
czy ktoś miał problem z zawistnymi sąsiadami ??
Zwiń
X
-
czy ktoś miał problem z zawistnymi sąsiadami ??
Od dosyć dawna nękają mnie sąsiedzi (blok ja mieszkam parter oni nade mną) oraz zaczepiają innych sąsiadów nie tylko z klatki ale i z bloku oraz z osiedla
nie mogę nawet posłuchać muzyki bo zaraz idą do administracji(policja<już> nie zwraca na nich uwagi... bo wiedzą jacy oni są...) składają pisemne skargi do administracji (więc administracja musi się tym zająć)... oskarżają mnie o wszystko co by się złego nie stało.
Ja mam same łopoty począwszy od wyjaśnień względem policji skończywszy na ostrzeżeniach o eksmisji ;(
czy ktoś miał taki problem ?? proszę o porady !www.calorocznykierowca.blog.pl
-
-
sprawa "ucichła" długo by gadać ...finał - w swojej trosce słucham muzyki w samochodzie a nie w domu ... teraz policja już nie interweniuje<bo znają sytuacje ale publicznie wyrzekają się swojej opinii> ... została sprawa administracji... groźba eksmisji ...
niby wspólnota ... mieszkanie własnościowe ...
:shock: rodzina oskarżająca :shock:
-on milicja/sb :shock:
-ona "cieciówna" z wieloletnim stażem - aktualnie chandluje na targu czym popadnie :shock:
- synek ponad 30lat "żółte papiery" :shock:www.calorocznykierowca.blog.pl
Komentarz
-
-
A Pani ma pozwolenie na handel???:diabelski_usmiech
AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
hmmm... dane:
-jeżeli "grupa" chleje itd u mnie w klatce ... to zgłoszenie idzie że ja ich przyjmuje i razem się bawimy ... itd
-jeżeli ktoś szybę wybiję to też jest na mnie
-itd itp itd itp...
co kolwiek by się nie działo to jest zgłaszane przez nich jako że ja w tym miałem udział ...
jak sobie z tym radzić ??!!www.calorocznykierowca.blog.pl
Komentarz
-
-
Wydaje mi się że powinieneś iść do Adwokata i oddać sprawę do sądu, o pomówinie, napewno Adwokat Ci podpowie jak się za to zabrać !!http://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952
Komentarz
-
-
jeśli to mieszkanie własnościowe (twoje lub rodziny) to jak mogą straszyć eksmisją?
Jeśli są tacy gorliwi - mają pieska lub kotka? Zaszczeka lub zamiałczy - zgłoszenie o znęcaniu się nad zwierzęciem (na Policję i do spółdzielni), wyprowadzają na spacer, jak nie posprzątają kupy to zgłoszenie do spółdzielni. Usłyszysz głośniej wiadomości - zgłoszenie na Policję, a po 22 to obowiązkowo, zaraz potem do spółdzielni. Zapali papierosa na klatce - zgłoszenie. Nie dorzuci śmieci do kosza - zgłoszenie do spółdzielni. Zacznie pyskówę - zgłoszenie na Policję o groźby karalne. Będą odwiedziny rodziny - zgłoszenie na Policję o libacji i zakłócaniu ciszy w bloku, to samo do spółdzielni.
Tacy kryształowi na pewno nie są. Cierpliwości i bardziej niż pewne że się duużo znajdzie. Cierpliwości i wytrwałości. Nie reagować na pyskówki, nie wdawać się w dyskusje. Zgłaszać. Papier wszystko przyjmie (jak pewnie już wiesz), sprawy błahe pomnożone już takimi nie są. Porozmawiać z innymi sąsiadami i stworzyć koalicję. Jak 2,3,4 napisze skargę o to samo, zgłosi na Policję to samo, jest już inaczej. I cierpliwości - potrwa to dłuuugo. Ale może im uzmysłowi że jak oni z sąsiadami, tak sąsiedzi z nimi.
I to jest jedyne zdanie jakie powinni usłyszeć - żadnych próśb ani gróźb. Sami muszą to zrozumieć.
Komentarz
-
-
westwi78, dzielnicowy to "fagas" ... "on jest w przekonaniu - olać wszystko aby sie emeryturki dorobić".... - tą opcję już sprawdzałem... myśle nad sprawą sądową o zniesławienie i fałszywe oskarżenia - z przeprosinami na piśmie i odszkodowaniem 10%emerytury/renty na rzecz "domów dziecka"....
www.calorocznykierowca.blog.pl
Komentarz
-
-
Wiesz, cisza nocna jest od 22:00, ale tu gdzie mieszkam sąsiedzi wzajemnie starają się nie przeszkadzać i zwykle po 20:00 jest cicho. I nie ukrywam, że to sobie cenię. Natomiast czasem zdarzają się dłuższe imprezki (także i u mnie), ale tu także stosowana jest samodyscyplina. Generalnie policja nie ma co robić (za wyjątkiem interwencji w przypadku kradzieży). A okolica to domki typu bliźniaki (a raczej czworaki, bo są to cztery domy ze sobą połączone), więc każdy z nas ma dwóch bezpośrednich sąsiadów (a nawet trzech - licząc tego przez róg).
Za to moi rodzice mają problem imprezowymi sąsiadami więc wiem jakie to utrapienie.
Generalnie nikt nie powinien przesadzać - ani Ty, ani sąsiedzi. I czasem warto porozmawiać (wiem, że niektórzy uważają, że to oznacza przyznanie się do winy i nigdy tego nie zrobią) i jakoś dogadać się. Jeśli próbowałeś, starasz się być w porządku, nie jesteś uciążliwy i się nie udało, to faktycznie kaplica. Niestety nie z każdym da się dogadać (ludzie bywają naprawdę "dzicy").
Stara punkowa zasada mówi: Twoja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się moja... Jeśli jesteś naprawdę w porządku to na pewno nie powinieneś rezygnować ze słuchania muzyki (na umiarkowanym poziomie głośności) np. w dzień. Ani policja, ani administracja nic Ci nie zrobią.
Komentarz
-
-
Moja siostra się teraz przeprowadziła i wynajmuje mieszkanie na Woli i ma podobne jazdy z sąsiadami z dołu. Generalnie to 90% oskarżeń wyssane z palca (że jak była parapetówa to ktoś nasr** na klatce :shock: i inne tego typu bla bla bla), jedyne do czego się mogę zgodzić to do głośnej muzyki, bo jak jeszcze mieszkała ze mną to budziła moich kolegów co mieszkali w bloku obok
Mieszkanie wynajmuje od znajomego, który z przyczyn prawnych nie może sprzedać tego mieszkania ale jest jego własnością. Jedyny minus jest taki, że jest to wspólnota i mają własny statut czy jakoś tak i niby coś tam jest, że mogą zmusić tego typa od którego wynajmuje mieszkanie, żeby się wyniosła. Ty masz o tyle dobrze, że jest to mieszkanie własnościowe więc moim zdaniem groźby o eksmisji to sobie może wsadzić.
Moim zdaniem rozwiązanie kolegi soszek81 nie jest najlepszym pomysłem, bo i oni zaczną być coraz bardziej uciążliwi (lub też może im przejść ale to chyba zależy na kogo się trafi). Powinieneś przemilczeć/przeczekać/nie reagować na te zaczepki może im przejdzie, a jeżeli nie to jeżeli jest to spółdzielnia mieszkaniowa iść do administracji i się zapytać co możesz zrobić, a jak wspólnota to do prawnika po poradę.
Poza tym dużo zależy też od reszty sąsiadów. Jeżeli oni w podobny sposób podchodzą do Ciebie to wg. mnie jesteś na przegranej pozycji, bo się zmówią i będzie pozamiatane. Ja mam o tyle dobrze w bloku, że na każdym piętrze jest ktoś bardzie rozrywkowy od innych ale jest taka zasada, że dzień przed lub w dniu imprezy chodzi się po klatce i się mówi, że będzie troche głośniej z powodu imprezy i wszytko ok.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81Jeśli są tacy gorliwi - mają pieska lub kotka? (...) wyprowadzają na spacer, jak nie posprzątają kupy to zgłoszenie do spółdzielni.
A co do imprez, to tylko dwa razy robiłem taką "solidną" (jeszcze jak byłem w W-wie) i wtedy albo pukałem, albo zostawiałem kartki, że ze dwa dni będzie u mnie głośniej (piatek bądź sobota) i że z góry bardzo przepraszam itp. całe szczęście wyrozumiałość sąsiadów pozwoliła się bawić :-) Otrzymywali je wszyscy 'przylegli' mieszkaniem do mnie, czyli piętro wyżej i niżej teżPozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
mialem taki sam problem,
alkoholiczka oskarzala mnie o rozne glupoty, chodzila po innych sasiadach, na policje, az raz wyskoczyla do mnie z tekstem i zwyzywala od "nacpanych" w obecnosci kolegow... sprawa nie fajna, bo cpunem nie jestem :evil:
zabralem kolege na policje, zlozylem zawiadomienie o znieslawieniu, Policjanci podpowiedzieli mi aby zrobil testy na substancje niedozwolone i automatycznie skierowali wniosek do sadu...
sprawe wygralem, Gosciowka sie uspokoila w stosunku do mnie i znalazla sobie innych biedakow do przesladowania...
nawet kilka groszy mi wpadlo do kieszeni :P
ogien trzeba zwalczac ogniem 8)*Moje aukcje Allegro:
https://ssl.allegro.pl/show_user_auc...hp?uid=3879488
**©kodníkus Ocktábiánus:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33667
*** Opakowania tekturowe z tektury falistej 3,5 i 7 warstwowej, każdy rodzaj wg normy FEFCO i na indywidualne zamówienie.
Info na PW i e-mail.
Komentarz
-
Komentarz